lauantai 13. heinäkuuta 2013

Mansikka-Pavlove

Tälläkertaa tällaista, nam.. :)



Marenki
4 valkuaista
2.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä
Täyte:
2 dl Valio Eila vispikermaa
2prk Valion maustettua  sitruunarahkaa
1tl vaniljasokeria
mansikoita

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla ympyrä, läpimitta 25cm
Aseta paperi uunipellille.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana)
Lisää sokeri pienissä erissä,vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys.Sekoita. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle.Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta. Paista uunin keskitasolla 1t 30 min. tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä kakkuvadille. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja vaniljasokeri. Lusikoi pohjalle. Tarjoa heti. 
Alkuperäinen ohje on  Valion. Muuntelin itse mansikkaiseksi :)

8 kommenttia:

  1. Oijoi mitä herkkua, samoin edellinen, nam!

    VastaaPoista
  2. Tuo on niin hyvää, meillä syötiin myös marenkia, mutta ostettua, mä kun olen onnistunut muutamaan kertaa sössimään marengit. Tuota ohjetta pitää kokeilla, ehkä juju piilee siinä etikassa?

    VastaaPoista
  3. Pavlovaa en olekaan koskaan vielä itse tehnyt. Pakko olla hyvää!

    VastaaPoista
  4. Osaisinkohan minä tehdä tuon? On niin herkun näköinen.

    VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista. Mukava kun kävit blogissani.♥