tiistai 12. huhtikuuta 2016

Mustaherukka-minttu-suklaa juustokakku.

Toissapäivänä tein tällaisen kakun.
Kun kaupasta löysin minttusuklaa rahkaa :)



 Paistoin tuon pohjan ja sehän jännästi vähän kutistuu,
joten tällainen keno tuli tästä viipalesta.
Mutta tykkään tästä pohjasta kun se ei hallitse  täytteen makua.
Ja on gluteeniton.

Pohja:

2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi, lisää perunajauhot ja leivinjauhe siivilän läpi. Paista irtopohjavuuassa, laita pohjalle leivinpaperi
Paista 225 ast. n.7 min.

Tein tämän kakun 19 cm irtopohjavuokaan.

Mustaherukka täyte:

200g mustaherukka tuorejuustoa
1½ dl kuohukermaa
1 dl maustamatonta rahkaa
2 liivatetta

1. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
3. Lisää tuorejuusto ja rahka kerman joukkoon.
4. Lisää liivatteet jotka on sulatettu kuumaan vesitilkkaan.
5. Anna hyytyä täytteen jääkaapissa, ennen kuin laitat toisen täytteen.

Minttu-suklaa täyte:

1 dl kuohukermaa
200g minttu-suklaa rahkaa
1 dl maustamatonta rahkaa
2 rkl sokeria
2 liivatetta

1. Laita liivatteet pehmenemään.
2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
3. Lisää rahkat ja sokeri kerman joukkoon.
4. Sulata liivatteen ja lisää joukkoon.

Anna kakun hyytyä muutama tunti jääkaapissa.


Hyvää viikkoa teille

12 kommenttia:

  1. Voi nam!!! Tätä reseptiä häätyy testata, on niin herkun kuulonenki jo :)

    Mukavaa kevätviikkoa <3

    VastaaPoista
  2. kuulostaa ja näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku ja varmasti herkullinen ♥

    VastaaPoista
  4. Oi, nyt otan kyllä ohjeen talteen:)
    Olenkin tuumaillut tuon mustaherukkatuorejuuston kokeilemista.

    VastaaPoista
  5. Näyttääpi todella herkulliselta, nams :)

    VastaaPoista
  6. Oh yum, I so would like to visit your house….such yummy looking food. :-)

    VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista. Mukava kun kävit blogissani.♥